Träning hos Lotta

Ikväll var vi på höstens sista träning hos Lotta. Jag och Moira testade att vara med på gruppmomenten – sitt i grupp är hon inte klar att göra i grupp än efter det nya vi tränat på med låst huvud (hon satt väl stilla med huvudet i cirka 5 sekunder sen blev alla störningar i form av hamrande och metallslammer bakom hundarna i mörkret för svårt att motstå att titta på) och platsliggningen tycker hon verkligen är jobbigt med hundar på sidorna och låg väldigt oroligt och med ljud. (Dock var det väldigt skönt att hon inte blev låg eller tog illa vid sig av allt slamrande som verkstadsgubbarna höll på med i mörkret.) Testade sen att lägga henne själv inne i den mörka hallen på väg upp i träningslokalen och då låg hon lugnt och fint trots att det var mörkt och skumt där inne och sen låg hon även lugnt och fint uppe i lokalen medan de andra tränade och lekte runt henne. Jobbigt problem men samtidigt skönt att se att det är när hundar ställer upp på rad inför momentet som hon har jobbigt med, jag och Lotta diskuterade en plan som jag ska testa här framåt.

Innan jag gick upp i lokalen körde jag och Moira lite inkallning själv utomhus, hon gjorde de riktigt fint både låg med fokus och öronen framåt och ligger hon så så blir ställandena bra sen för då blir inte farten helt galet hög när hon väl får springa. Ska vara mycket mer noga och ”fela” henne redan om hon ligger med fel fokus, är hon i rätt koncentration och känner sig trygg redan när hon ligger så blir resten av momentet bra.

Upp i lokalen tränade jag och Moira lite fjärrdirigering själva – hon gör skiftena bra men ikväll strulade hon lite vid läggandena från stå och sitt genom att förflytta sig i sidled. Körde dock lite frivilliga lägganden för att lätta upp och sen gjorde hon även de skiftena fint igen.

Med Lotta blev det fritt följ där Moira kändes spänd och orolig vilket gav frustrationspip. Vi körde därför bara raksträckor fram och tillbaka där belöningen kom när hon slappnade av och började gå lugnt. Det blev ganska snabbt fina resultat och det blev både ett helt annat fokus samt trygghet i gåendet på lillan. Ska fortsätta jobba med långa raksträckor för att återfå flytet och avslappningen i att gå fot. Vi körde även några stegförflyttningar, åt höger tappade hon till att börja med ut rumpan lite men kom snabbt på sig, åt vänster var de bra och bakåt ”vinglade hon till” med bakdelen men kände detta själv och rättade snabbt upp sig och blev rak.

Annonser

1 kommentar

Filed under Uncategorized

One response to “Träning hos Lotta

  1. Lycka till i helgen våra idoler! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s