Filmer lydnads- och trickträning

Idag på förmiddagen träffade vi Sandra och Jade på Botkyrka BK för lite lydnadsträning. Jag valde att göra två kedjor av de flesta av treans moment för att se var vi står.

Kedja 1
Började med fritt följ (katastrof med okoncentrerad tjej, så fokus på det momentet ett tag nu!) – sättande under gång (äcklig fläck där vi skulle starta så där kunde ju inte liten vara 🙄 och därav urusel framföring men fint sättande och bra och fokuserad avslutning) – inkallning med ställande och läggande (gjorde hon så fint och bra som hon kan ♥) – rutan (helt ok men jag vill ha mer tryck under tassarna på vägen ut och att hon verkligen hittar rätt punkt på en gång. Måste hitta/variera belöningen för idag var ju inte pipisen speciellt kul…)
(Hade lovat Sandra att redigera filmen för att fixa allt skak mellan momenten men jag är inte tillräckligt bra på filmprogrammet så om man inte vill se skakig film så gör man bäst i att strunta att titta! 😉 )

Kejda 2
Hopp-apport (bra, lite obalans vid upptaget som gjorde att det tog tid) – metallapportering (bra fokus innan skick, helt ok upptag för att vara Moira, vill ha bättre tryck på vägen tillbaka till mig och sen blev det ett snett sättande men ser nu på filmen att det är mitt fel för jag står fel) – vittring (tre godisar låg mellan pinnarna, hon tog två av dem innan hon hittade rätt pinne och vände in med den vilket gav belöning).
(Eftersom filmaren även var tävlingsledare och pinnutläggare blev det ett hack i filmen vid vittringen.)

Nu på kvällen blev det lite trickträning här hemma.
Balansera med fyra tassar i en brödkorg

”Handstands” mot en vägg

Öppna en kökslåda

Backa

Plocka upp tre olika metallföremål

Sitta vackert (Precis påbörjat och svårt enligt Moira som hellre studsar rakt upp eller gör grodhopp bakåt sittades på rumpan. De raka, stela frambenen vittnar om att hon inte har det helt lätt här… 😉 )

Annonser

1 kommentar

Filed under Uncategorized

One response to “Filmer lydnads- och trickträning

  1. Elin, Daisy & Ness

    Men vad trix du har lärt henne, jätte duktig!!!

    Tack för ídag, när träningen känns som den gjorde idag, eller rättare sagt när det känns som det gjorde idag att vara hundägare så är det otroligt skönt att ha en kompis som dig vid sin sida 🙂

    KRAM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s