Tollarsilver

Först och främst stort grattis till Niina Svartberg och hennes tollare Skoj som idag tog hem andraplatsen på lydnads-vm!!! 😀

Idag har varit en konstig och seg dag som inte riktigt kom igång förrän vid lunch då jag och Elin tog alla hundarna och gick och badade. Med småtjejerna blev det en kortare simtur medan de äldre damerna sprang med längst stranden – varför ta ut sig i vattnet när det går mycket fortare att springa på land?!?! 😉

Efter badet landade jag  i soffan och inte blev det många knop gjorda, satt mest och hade dåligt samvete för att jag inte gick ut och rensade bort allt ogräs ur häcken. Som tur var ringde Elin när jag var som segast så det blev en tur till SSBK och lite kvällsträning där jag och Moira körde;

  • Metallapport – några plockaövningar. Lite tveksam och långsam till att börja med, men bättre allt eftersom.
  • Rutan – finfint skick från ganska långt håll där hon direkt fick ta sin belöning när hon kom in rätt. Glädjande var även att hon letade upp sin leksak på rätt ställe = rakt bakom rutan, annars brukar hon kunna vingla iväg flera meter åt både höger och vänster när hon söker pipisen.
  • Vittringen – två skick där Elin la ut pinnarna och jag hade sett till att vittra in rätt pinne ganska ordentligt. Första gången stannade hon av och började leta nästan en hel meter innan pinnraden, medan hon andra gången sprang ut ordenligt hela vägen fram innan nosen kopplades på. Är dock inte speciellt orolig för dålig fart, på lilla röda fartfaran så är det bara bra att hon tänker och är noga så här i inlärningen. Rätt pinne plockades upp direkt vid första skicket, andra gången tog hon pinnen som låg ganska nära bredvid men när jag bara tog emot den felaktiga pinnen och skickade ut henne igen så hämtades rätt.
  • Ställanden till inkallningen. Gjorde några direktkast och testade av en gång med bara handtecken där hon dock inte gjorde ett tillräckligt bra ställande. Märkte här av att hon var trött (6-7 timmar ute både fredag och lördag och sen promenad och bad under dagen har väl gjort sitt till 😉 ) så vi avslutade bara med några direktkast för att inte utmana ödet.
  • Runda termos. Har vi inte kört på ett bra tag men liten kom väl ihåg övningen och sprang med bra fart både ut och tillbaka efter att ha rundat termosen.

Efter att ha varit iväg fick jag lite energi så häcken tömdes på tistlar, brännässlor och övriga ovälkomna växter. Så skönt för nu är en av de sysslor som stod uppskriven på ”att göra-listan” avklarad innan min dryga fyra veckors semester som börjar på fredag är här.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s