Träning i Gnesta

Idag träffade vi Åsa med vovvar nere på brukshundsklubben i Gnesta för lite träning i tryckande värme. Tänkte att det kunde vara bra att få en träning där innan tävlingen på onsdag som jag stenhårt håller tummarna för att vi kan vara med på och att inget löp sätter igång och sätter käppar i hjulen nu de sista dagarna. (Detta med att åka till klubben vi ska tävla på är nog dock mest för mina nervers skull, Mojen verkar inte bry sig nämvärt om var vi är någonstans när det vankas träning. ;))

Med Moira körde jag några ingångar på plan med varierat resultat, gulligast var dock hennes min av absolut förvåning när Grodanpåboll (Mojens nya bff) helt plötsligt materialiserade sig från igenstans inne på planen när hon gjorde en fin ingång. 😀 Vi blev även kommenderade en kort linförighet, först med blicksläpp och halv okoncentration men då höll externbelöningen utanför plan på att ryka så sen var det en mycket mer samlad M som jobbade vidare och efter en superfin höger om halt fick även belöningen tas. Som avslutning fick liten hoppa över hindret, inga problem vare sig i ettans hopp (om man bortser från hennes ”lilla” inbromsning i mitt högerben vid ingången ;)) eller i fritt uthopp med bollbelöning.

Även världens bästa Qinsi som är hos oss några dagar medan Helena och Nea är ute på äventyr fick träna lite och där fokuserade vi på högerskick till godisskålar från konen. Qinsan är så rolig att träna med, ALLT är superkul och svansen går i 180 hela tiden – jag kan lugnt säga att jag inte ångrar en sekund att jag tog en valp efter denna underbara lilla röda!!! ❤ 😀

Efter träningen blev det lunchpaus inne i Gnesta medan hundarna fick vila i bilarna innan vi avslutade med socialiseringspromenad inne i centrum för småtjejerna. Båda Moira och Maya skötte sig utmärkt (om man bortser från fågelhets från Mojens sida) vid möte med människor, barnvagnar, rullstolar och hundar. 😀 Som belöning för fint uppförande och som svalka i värmen var Åsa snäll och köpte oss varsin glass som delades med tjejerna.

Unghundarna som vid det här laget var lagom möra placerades sen i bilarna och så fick även de äldre en tur genom Gnesta centrum. Jag tror alla tre vovvarna uppskattade dels att slippa småynglen för en stund och dels att få sitta i gräset i skuggan av ett stort träd och gosa. 🙂

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s