Lydnad och bad

Ikväll tränade vi som vanligt med Helena, Elin, Jocke och Amanda på Botkyrka BK. Innan träningen gick vi ner till vattnet för att låta hundarna svalka av sig – ingen hit för vår del då Moira börjat ladda rejält när hon kommer till vatten och det i kombination med hur hon beter sig när Jet är med blev helt galet… 😦 Hmm känner mig verkligen som sämsta matten och nu är det dags att fundera på hur jag ska kunna nå liten i liknande situationer och lugna ner henne!

Träningen sen gick i alla fall super och vi började med en gemensam platsliggning och platssittning med okända hundar på vänster sida (och de vanliga kompisarna till höger). Liten låg riktigt fint på platsliggningen med undantag för någon sekunds gräsbetande 🙄 men för vår start om ett par veckor känns det inte som någon större fara och till framtiden jobbar vi vidare på vår aktiva platsliggning med hakan i backen. Under platssittningen blev det ett skall när en annan hund rörde sig utanför planen så även här ska jag börja jobba med ett aktivt beteende och externbelöning.

Efter gruppmomenten nötte vi vidare på fria följet uppdelat i kortare sträckor och både starter, halter, svängar och tempoväxlingar känns bra. Jag testade även att gå nära, nära förbi en stor vägkon och första gången släpptes kontakten men efter att ha förlorat sin belöning där så gjorde hon inte om misstaget. 🙂

Som planerat körde jag även ingångar i inkallningar med hjälp av utlagd musmatta (den är inlärd genom klossträning och ger snygga och raka insvängningar) för att minska inbrakningarna i mitt vänsterben som Moj annars tycker är så ROLIGA… Funkar riktigt bra och nu tänkte jag träna ingångarna både vid inkallning och hopp på detta sätt ett tag för att få in de 10-mässiga ingångarna som hon kan göra så snyggt.

Sist gjorde vi även några hopp över hinder – både ettans hopp och fria uthopp med kastad boll över huvudet. Inga problem och det känns som att hon börjat förstå vad kommandot hopp betyder. 😀

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s