Träningshelg och funktionsbeskrivning

I fredag åkte jag, Helena och Sandra ner till Motala för funktionsbeskrivning och träning under lördagen och söndagen. Under lördagen när vi hade funktionsbeskrivning (inofficiell eftersom puppisarna var två veckor för unga) kom alla valparna utom en av brorsorna – kul att Ninni och Helena lyckats få till en sådan uppslutning och det var riktigt roligt att få träffa alla galningar och deras ägare! 😀 Tyvärr kom inte brorsan Enzo med på bild denna gång bortsett från suddig gruppbild i regnet men annars finns bilder på alla småttingarna från i lördags här.

Moira reagerade ungefär som jag trott under funktionsbeskrivningen (mer högt än lågt… ;)) bortsett från att hon inte tog fågeln och drog. Blöt kråka var lite konsigt och den plockades inte upp förrän tiden gått ut och hon fick lite stöd.

I söndags hade vi sen en träningsdag där fem av de sju valparna kunde delta och där vi tränade person- och viltspår, jaktlydnad och som avslutning (när de små rödas hjärnor var rätt trötta) apportering av dummy och fågel. Här hade jag sådan tur att Sandra ställde upp för att fota alla valparna vilket tyvärr medförde att det inte blev några apporteringsbilder på Z denna gång. 😦 Bilder på de arbetande djuren hittas här!

Efter hemkomsten ringde jag igår veterinären för att höra om de fått reslutaten på tjejernas blodprov efter rabiesvaccineringen som togs för tre veckor sedan och till min stora glädje har de båda bildat tillräckligt med antikroppar så imorgon hämtas deras pass och längtan till världsutställningen kan på allvar börja! 😀

Nu njuter jag av vetskapen om att detta är en kortvecka och på torsdag åker jag och Helena upp till Malung där vi möter upp Ninni med familj för Neas, Ikitas och Stars MH. Sen på lördag fortsätter vi ner till Skokloster på utställning där Nea förhoppningsvis ska ta sitt sista cert!

Annonser

1 kommentar

Filed under Uncategorized

One response to “Träningshelg och funktionsbeskrivning

 1. elindaisy

  Halloj,

  Fin fina bilder på tollargänget. Roligt med en aktiv och närvarande uppfödare som annordnar så roliga aktiviteter. Ska Moira ställas i skokloster också eller ska du bara följa med som åskådare?

  Ni måste uppdatera oss om hur det går för Nea och Star för den delen.

  Vi ses imorgon vid 12.30, Daisan är i desperat behov av en omgång – även om hon aldrig skulle erkänna det själv 😉 .

  Kram/Elin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s