Helvetesnatt på djursjukhuset

Det började redan igårkväll med att Tilda kräktes upp sin middag men jag tänkte inte så mycket mer på det. Sen var jag väldigt trött och somnade redan vid nio (med båda hundarna i sängen) men vaknade sen vid strax efter tio av att Celine snubblade ut i vardagsrummet, hon hade ingen kontroll över sina ben och gick in i väggarna.

När jag hade vaknat till såg jag att det var blött i sängen och det visade sig att Tilda inte hade någon kontroll över sin blåsa och låg och läckte urin. Båda hundarna verkade ha problem med synen (inget fokus) och de ”ryggade” om jag förde handen framför dem på ca. 1 m avstånd.

När jag gick ut i vardagsrummet och tittade till Celine reagerade hon inte trots att jag nöp henne i både tassar och läppar – tog då tempen på båda tjejerna och Celine hade 39,8 och Tilda 38,3. Ringde till Bagarmossen (”typiskt” att jag upptäckte det efter 22 – kostar 20 kr/min att ringa dem då). Djurvårdaren tyckte att jag skulle hålla uppsikt över dem och komma in på morgonen, men kunde självklart komma in om jag var orolig. – Jag kan säga att jag var mycket orolig när jag inte fick kontakt med Celine och jag åkte in på en gång.

Vid 23.20 kom vi in till Bagarmossen och kvart i tolv satt vi i undersökningsrummet – snabbt tyckte jag, tills jag insåg att det dröjde ända tills ett innan veterinären kom. Vid det laget låg Celine och ”grät” (detta är hunden som inte sa ett pip när en knöl sprack över halva hennes lår och när veterinären sedan skar upp knölen och spritade rakt in i såret utan bedövning) och Tilda låg och hade skakningar i hela kroppen + att urin rann ur henne.

När veterinären kom började hon att göra en koll av tjejernas hjärta och lungor och som tur var lät det bra på dem båda. Pupillerna kollades sedan för att se att de inte var förstorade (tjejerna blev med största sannolikhet förgiftade av någon slags narkotika – dock inte de ”vanliga” sorterna som ger stora pupiller). Troligtvis blev de förgiftade när vi var ute igårkväll och de lyckades hitta någon typ av hamburgare som de hann få i sig lite av innan jag kunde stoppa dem.

Vid tvåtiden lämnade jag båda stumporna på Bagarmossen och de satte då in behandling med dropp och aktivt kol som hindrar kroppen från att ta upp mer gifter. (Veterinären befarade dock att det kunde vara lite sent att sätta in den behandlingen eftersom det gått så många timmar sedan de fått i sig vad som misstänks vara orsaken –> vad bra det skulle blivit om jag avvaktat till morgonen… )

Nu på förmiddagen ringde veterinären och meddelade att Celine mår bra – hon sitter i sin bur och vrålar av ilska över att behöva vara instängd, då känner jag mer igen min tant och vet att hon mår bra.

Tilda däremot är väldigt låg och sitter mest och kurar i ett hörn , veterinären trodde dock att det mer berodde på att hon tycker miljön är väldigt jobbig än att hon mår dåligt. Hon är ju inte van att vara bortlämnad, de gånger någon ska passa henne är hon hemma hos mina föräldrar.
Vid fyra i eftermiddag får jag hämta dem och får då själv se på dem och avgöra hur de mår (precis som veterinären sa känner jag ju dem bäst och kan avläsa hur de mår).
Återkommer med en rapport när mina änglar är hemma igen!

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s